TRAVELLING| Pustevny


Velikonoce vždy trávím se svou rodinou, tentokrát jsme se rozhodovali, jestli pojedeme někde za hranice nebo jestli zůstaneme tady. Nakonec jsme se rozhodli pro Pustevny, protože nebylo moc dní na to vyjet a já bych se do školy vrátila víc unavená než odpočatá. Navíc musím říct, že jsem procestovala dost zemí, ale naši republiku skoro vůbec.

Jeli jsme v sobotu, kdy nám bohužel sněžilo a celý Radhošť se zahalil do husté mlhy, takže nám nezbylo nic jiného než zalézt do místní hospůdky. Lidé jsou tu  neskutečně milí, srdeční, rádi si s vámi popovídají a poradí, co, kde a jak. Ubytovaní jsme byli v Maměnce, je to malý hotel, nádherně malovaný, naprosto kouzelný. Všechno tu do sebe zapadá, prostředí, lidé, domky a vy se tu cítíte jako v pohádce.

Druhý den jsme se probudili do sluncem zalité krajiny a konečně jsme mohli vystoupat na vrchol Radhoště. Všude byl sníh, takže to bylo spíš dva kroky nahoru a tři dolu, ale byla to skvělá cesta a těch nádherných psů kolem! Odpoledne jsme se vydali do Rožnova pod Radhoštěm na velikonoční trhy, které doporučuji, město žije folklórem a velikonoční atmosféra je tu opravdu znát.

Na tomto výletu jsem si uvědomila, že nemusíte jet daleko, že naše hory a příroda jsou nádherné. A že opravdu platí, že to nejlepší na světě si za peníze nekoupíš.






















Oblíbené příspěvky