Paris is always a good idea - part one

Paříž mám spojenou především s prací, ale tentokrát jsem si našla čas i na život turisty. V Paříži jsem tentokrát byla na 4 dny, které budou rozepsané ve dvou článcích.


Letěla jsem se společností EasyJet, kterou můžu doporučit, na krátké vzdálenosti je nejlepší volbou.


Bydleli jsme kousek od Gare du Nord a pokud chcete zažít opravdovou atmosféru Paříže, tak tohle místo je pro vás to pravé. Ráno můžete pozorovat jak pařížané chodí do práce a ještě si pochutnat na nejlepším croissantu s kávou, večer zase můžete poznat temperament místních lidi, restaurace a bary tu jsou doslova jeden na druhém a většinou všechny plné, ale vyplatí se vměstnat na to poslední prázdné místo a užívat si tu přenádhernou kulisu. 










Cestovat po Paříži autem je nadlidský výkon, pravidla tu nikomu nic neříkají a červená už vůbec, proto je lepší a hlavně rychlejší jet metrem nebo jít pěšky. Nevýhodou metra je, že stanice v centru jsou v jisté hodiny neskutečně přeplněné, ale zase je to nejrychlejší způsob přemístění.


První den jsme se šli projít pěšky k bazilice Sacre Coeur, prostory baziliky jsou nádherné a výhled na celou Paříž je dechberoucí, ale to schody k ní také.




Další část fotek bude příště.



Oblíbené příspěvky