Jiná doba


Občas přemýšlím, jaké by to bylo, žít v jiné době, v době, kdy není svoboda samozřejmostí, v době, kdy si lidé posílali ještě dopisy a všechno bylo jednodušší nebo možná složitější, to už je na úhlu pohledu. 
Druhá světová válka je období, které zažili mí prarodiče, o kterém se učíme ve školách a většina lidí ho má spojené s jménem Hitler. Ale to období nebylo jen o válce, bylo o lidech, o vztazích, přátelství a jisté pospolitosti, kterou mi dnes už téměř neznáme. 
Babička mi vždycky vypráví, jak dědovi posílala na vojnu dopisy, jak se na něj těšila a to, jak jejich láska vše překonala a jak byli mnohem šťastnější s málem. 
Už dýl jsme s Lukášem vymýšleli podobné focení, pokusit se zachytit emoci té doby, kdy vojáci odcházeli na frontu a nechávali doma své ženy, dobu, kde manželství, láska a přátelství znamenalo mnohem víc než nyní, časy kdy jsme byli možná finančně chudší, ale jinak mnohem bohatší.
No a jelikož Lukáš patří do První pěší na airsoftu a má babička má plnou půdu oblečení právě z druhé světové, tak se můžete podívat na výsledek.







Oblíbené příspěvky