Low cost cestování



Spoustu z vás se mě ptá, jak si mohu, tak mladá, dovolit tolik cestovat. Nesponzorují mě rodiče, ani přítel, vše si platím ze svého. Ráda bych vám dnes ukázala, jak se dá na cestování ušetřit, v čem mi pomáhá i projekt Plnapenezenka.cz, o kterém vám víc prozradím v článku.




Létám s Wizz Air


Až na výjimky létám se společností Wizz air. Doporučuji si zakoupit Wizz air club (899,- stojí členství na rok), který se vám vyplatí již při prvním nákupu. Máte v něm slevu 270Kč na jednu letenku a platí pro dvě osoby. V ceně letenky máte jedno malé kabinové zavazadlo, další jsou již zpoplatněna, ale mám vyzkoušené, že se do těchto rozměrů vejde batoh Herschel a divili byste se, kolik se do něj dá nacpat věcí. Skvělou vychytávkou jsou malé cestovní lahvičky, mini žehlička a fén z Primarku, které si při nedostatku místa nemohu vynachválit. Nezapomínejte hlavně, že na palubu letadla si můžete vzít pouze 100ml nádobky, které mají dohromady 1l na osobu a musí být samostatně v sáčku.




 Jsem věrná Bookingu


Díky portálu Plnapenezenka.cz a věrnostnímu klubu Booking ušetřím na ubytování až 13%. Jak to funguje? Z webu Plnapenezenka.cz se prokliknete na Booking, provedete rezervaci a do 24 hodin máte cashback zpět. Do věrnostního klubu Bookingu se dostanete tím, že rezervujete, za každý pobyt se vám zvyšují výhody.




 Stravování


Nejsem fanoušek restaurací, když cestuji, zdržují mě při poznávání měst, a navíc vyjdou poměrně draho. Preferuji malá bistra, kde většinou slyšíte pouze jazyk dané země a turisti sem moc nechodí. Také supermarkety jsou skvělou alternativou, najdete zde místní jídlo za zlomek ceny. Při výběru jídla v marketech se řídím, že čeho vidím, že je nejméně je většinou to nejlepší a musím říct, že ve většině případů taky je.




 Doprava


Jsem člověk, kterému nedělá problém nachodit několik desítek kilometrů za den. Osobně dávám přednost chození než městské hromadné dopravě také kvůli tomu, že když jdete pěšky, mnohem víc objevujete a poznáváte a o to přece při cestování jde.




 Vstupné do památek


Spousta památek je přístupná veřejnosti zadarmo, občas za symbolický poplatek. Vstupy do větších památek se většinou také dají zakoupit předem online, což vám ušetří čas a mnohokrát i peníze, protože jsou cenově zvýhodněné.




Ráda bych vám nakonec řekla ještě pár slov k cashbackovému portálu Plnapenezenka.cz, maximální výše cashbacku, který můžete dostat je 25 %, mají přes 450 eshopů, využívá je přes 300.000 uživatelů, minulý měsíc dosáhli již miliontého nákupu na AliExpress (odkaz tady) a pojďme si povídat, kdo z nás na AliExpressu nenakupuje. Navíc mají cashback i na Asos, což je pro mě jako člověka, co má většinu věcí právě z Asosu velice pozitivní fakt.

Registrace je zadarmo a můžete k ní použít následující odkaz.

Díky cashbacku Plná peněženka můžete ušetřit třeba na další dovolenou, pouze tím, že budete nakupovat.

Doufám, že vám moje tipy pomohou a třeba se někdy potkáme s batohem na zádech v některém z evropských měst.


Oblíbené příspěvky