Milán





Spoustu z vás mi psalo o tipy na cestování do Milána. Já jich ale tentokrát pro vás nemám až tolik. Letěli jsme s Wizzair na letiště v Bergamu (odtud pak autobusem Terravision přímo na Milano centrale). Po městě jsme se pohybovali většinou pěšky (opravdu skoro všude dojdete), když už nás bolely nohy, sedli jsme na metro (jízdenka one way je za 1,5€). Co určitě stojí za vidění? Terasy Duoma, tam jsem byla poprvé (a to jsem v Milane byla uz 4x), lístek nahoru vás vyjde na 9€, popřípadě vstup na celý okruh Duoma na 16€. Co se týče restaurací a kaváren moc tipů nemám, šli jsme tam, kde se nám to líbilo, většinou do menších restaurací a bister, kde bylo nejvíc místních. V Milánu je také spousta marketů, kde seženete místní produkty za pár korun. 

Pokud jste v Miláně na déle, určitě zajeďte do Coma (37 minut z Milano centrale, 4,7€ jedna cesta). Z Como s. Giovanni je to kousek k přístavu Lago di Como, které opravdu stojí za to. 

Miláno miluji, už jen díky mentalitě italů, všudypřítomnému stylu, výbornému jídlu. Tohle vše tvoří dohromady to, proč sem ještě pořád létám. 

Hlavně zapomínejte, že vlastně moc nezáleží na tom, kam letíte, ale s kým. 

































Oblíbené příspěvky